AEROPRESSGUIDE
Använd bra redskap och rengör dem regelbundet.
Steg 1
⊚ Koka upp vatten och förvärm de två cylindrarna.
⊚ Fäst cylindrarna i varandra med hjälp av gummipackningen.
⊚ Placera cylindrarna plant med den grövre cylindern riktad uppåt.
Vi förvärmer cylindrarna för att hålla en jämnare bryggningstemperatur.
Steg 2
⊚ Mal 18 gram kaffebönor (ca 0,5 dl) inställning filtermalet.
⊚ Häll kaffet i cylindern.
Kaffe smakar bäst nymalet, efter ett dygn förloras viktiga aromer.
Steg 3
⊚ Placera pappersfiltret i filterkorgen.
⊚ Skölj filtret med hett vatten så att det fastnar i filterkorgen.
Detta gör vi för att få bort eventuella bismaker, samt för att förvärma filtret inför bryggningen.
Steg 4
⊚ Tillsätt 2,5 dl vatten (till markering 1 på aeropressen).
Låt bryggvattnet precis koka upp, extra koktid gör att syrenivån minskar.
Steg 5
⊚ Rör om kaffet i cylindern.
⊚ (Låt 30 sekunder passera innan du pressar kaffet i steg 7.)
Glöm inte att förvara kaffebönor svalt, mörkt och i en sluten förpackning.
Steg 6
⊚ Fäst filterkorgen uppe på cylindern.
Kaffe som bryggs i en aeropress ger ett starkt och koncentrerat kaffe.
Steg 7
⊚ Vänd cylindrarna och börja pressa, låt detta moment ta cirka 30 sekunder.
Laborera gärna med dosering och tid för att hitta smaken som passar bäst för dig.
Steg 8
⊚ Ditt kaffe är nu klart för servering, häll upp och njut!