När du väl valt den typ av kaffemaskin som passar dig bäst på kontoret och valt ut de potentiella leverantörer, kanske du frågar dig själv om hur den skall finansieras? Normalt sätt har man alternativ: hyra, hyra med möjlighet att köpa ut maskinen eller köpa din kaffemaskin direkt.

Är du intresserad av att införskaffa dig en inbyggd kaffebryggare rekommenderar vi abc rör som har lång erfarenhet inom vattendragning av kaffemaskiner.

Vad är skillnaden mellan hyra och hyrköpa?

När du hyr en kaffebryggare gör du det normalt sätt under en begränsad tidsperiod. Du kan använda kaffemaskinen som om den var din, men den ägs fortfarande av leasingföretaget som du hyr den av. Du gör månatliga betalningar och i slutet av hyresavtalet har du möjlighet att köpa kaffemaskinen till en nominell avgift om du hyrköper. Hyr du maskinen enkom så förnyar du avtalet eller lämnar tillbaks maskiner.

Att hyra en kaffebryggare ger dig mer flexibilitet vilket ger dig kortsiktiga alternativ, men det kan vara dyrare på lång sikt.

Fördelar med hyrköpa eller hyra en kaffemaskin?

Alla bra kaffemaskinsleverantörer kommer att erbjuda ett flexibelt utbud av leasing, köp och hyresavtal. Fördelarna med tjänsten utöver det uppenbara är:

  • Du väljer vilken servicenivå du behöver.
  • Din maskin blir professionellt installerad och all service, underhåll täckts normalt av hyra där försäkring ingår. Vissa leverantörer kommer även att erbjuda barista träning för att säkerställa att kaffemaskinen används korrekt.
  • Du kommer att kassflödet genom förutsägbara månatliga avbetalningar.
  • Omfattande del och arbetsgaranti bör ingå som standard.
  • Kaffebryggare kan hyras genom kortsiktiga avtal vilket är perfekt för engångshändelser eller konferenser där inköp av utrustning skulle vara för dyr.
  • Uthyrning eller leasing innebär att kassaflödet frigörs för andra investeringar.

Saknar leverantören egen finansiering kan du alltid vända dig till exempeliv Zensum direkt.

Fördelar med att köpa din kaffemaskin

  • Under vissa omständigheter är det vettigt att köpa din kontors kaffemaskin.
  • Detta gäller speciellt om du letar efter en mindre eller en kapselmaskin och vill inte vara bunden till några kontrakt.

Men var försiktig: fördelarna med inköp kan uppvägas av oundvikliga service-, underhålls- och lagerkostnader vilket du självklart måste täcka.

Oavsett vad du väljer, insistera på frihet att uppgradera automater som en del av din hyresavtal.